3.10.2018. 14:17
0
Ovo je Aleksandar Radić, čovjek koji je pucao iz zolje u centru Banjaluke
FOTO: ATV
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Aleksandra Radića (1976.), nastanjenog u Čelincu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija te izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičeni je, zajedno sa za sada nepoznatom osobom ili više njih, 30. marta ove godine, oko 23.40 sati, iz ručnog raketnog bacača M-80 zvanog „zolja“, ispalio raketu na poslovnu zgradu „Agram invest“ d.o.o. Mostar, filijala Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uništiti ili skloniti tragove važne za krivični postupak, te ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, saopćeno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Pritvor je predložen iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će Radić ponoviti krivično djelo, te vanrednim okolnostima jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina, a koje je posebno teško obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.