11.10.2018. 13:23
10
Svjedok optuženom Almiru Ejuboviću spasio život
Iskaze su dali Vinko Marić i Vladimir Petrović, koji su prvi pritekli unesrećenima u pomoć, te spasili život Ejuboviću, Admir Rahimić i Sena Komarica iz firme Autoceste FBiH, te Munir Oputa iz MUP-a KS-a
Saslušanjem svjedoka danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Almiru Ejuboviću optuženom za teško krivično djelo protiv javne sigurnosti saobraćaja, odnosno da je 29. juna 2018. izazvao udes u kojem su nastradale tri djevojke, a četvrta zadobila teške povrede.

Iskaze su dali Vinko Marić i Vladimir Petrović pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji su prvi pritekli unesrećenima u pomoć, te spasili život Ejuboviću, Admir Rahimić i Sena Komarica iz firme Autoceste FbiH, te Munir Oputa iz MUP-a KS-a, koji je ispitivan na okolnosti da Ejubović nije imao registrovano vozilo, nego da je koristio dvije različite tablice. Tokom čitanja imena svjedoka sudija Husein Delalić naveo je i Hamdiju Kreševljakovića ali su mu brzo skrenuli pažnju da se radi o ulici u kojoj jedan od svjedoka stanuje.

Optužnica tereti Ejubovića da je BMW vozio od Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od 166 KM/h, te da je u Butilama pokušao skrenuti iz krajnje lijeve kolovozne trake u traku prema Bačićima, te se zabio u stub.

Vladimir Petrović je, prisjetivši se kako je pružao pomoć unesrećenima u jednom trenutku rekao da je jednoj djevojci glava virila kroz prozor, te da je krenuo da je vrati unutra i nešto joj stavi pod glavu, piše Oslobođnje.
"Bilo je katastrofalno. Tek tad sam vidio da joj je lobanja bila deformisana, jer joj je glava pukla", rekao je ovaj svjedok.

On je pojasnio da je skalpelom presjekao sigurnosni pojas koji je Ejubovića stezao oko vrata i gušio ga i tako mu vjerovatno spasio život. Kada optuženi nije imao šta da pita ovog svjedoka, sudija Delalić ga je upozorio da je makar mogao da se zahvali čovjeku koji mu je spasio život.

Ejubović (20), je optužen da je kao učesnik u saobraćaju na putevima ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio javni promet, te izazvao udes na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva u kojem su stradale Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), dok je teške povrede zadobila Ajla Oruč, koja će sa još dva svjedoka svjedočiti na narednom ročištu koje je zakazano 30. oktobra. Pored svjedoka daće iskaz vještak mašinske struke, a biće prikazan i CD sa jedne od kamera videonadzora na kojem se vidi trenutak nesreće, piše Oslobođenje.

(Alen Avdić)
 
10
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.