6.11.2018. 14:40
0
Policija na području Sokoca pronašla veću količinu auto dijelova
Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su, u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hrecegovine (SIPA) i MUP-a Kantona Sarajevo, u mjestu Pločnik, na području općine Sokolac, pronašli veću količinu auto dijelova za koje postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo.

Tokom pretresa pronađena je veće količina auto dijelova, marke 'volkswagen', 'audi' i 'skoda', za koje postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pronađeni predmeti i operativni materijal će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Auto dijelovi su pronađeni u nastavku aktivnosti, na blokiranom području, na teritoriji koju pokriva PU Istočno Sarajevo.

Tokom jučerašnjeg dana su u Rogatici, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, na području Sokoca oduzeti putničko motorno vozilo marke "range rover“, koje je otuđeno u Kantonu sarajevo.

U blizini vozila su zatečena lica inicijala S.D. (1988.) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967.) iz Sokoca i Z.J (1964.) iz Rogatice, koja su lišena slobode, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH na dalje postupanje.

Nezvanično, uhapšen je Slaven Dakić, koji je među optuženima u akciji “Volan”, jednoj od najvećih akcija u suzbijanju automafije, a u kojoj je optužen i Srećko Trifković, kojem je određen pritvor zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Također, uhapšeni su Zovan Jovičić iz Rogatice i Rade Bartula sa Sokoca.

Širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik kod Sokoca, pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela krađa izvršenim na području Kantona Sarajevo.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.