7.11.2018. 17:08
0
Branislav Gordić poručio da nije uhapšen i da se nalazi u kafani: Nisam ja dio nikakve grupe koja se bavila krađom automobila!
FOTO: RTRS
Danas smo pisali kako je Branislav Gordić uhapšen na području Sokoca, te su mediji pisali kako je Gordić jedan od članova organizirane grupe koja se bavila krađom automobila iz predmeta “Volan”.

Ipak, on je u razgovoru za Dnevni Avaz rekao kako uopće nije uhapšen danas, ali jeste rekao da je dao izjavu u policiji.

Za Avaz je rekao kako se trenutno nalazi u kafani, kako je dao izjavu u policiji, ali da je odmah nakon toga pušten.

Prema saopćenju iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, na osnovu naredbe Osnovnog suda na Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu Gordića i tom prilikom su pronašli određeni broj autodijelova za koje postoji sumnja da potječu iz krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo.

"Kupio sam otpad, imam dokumentaciju za to. Pokazao sam policiji dokumentaciju, a oni su rekli: „Ništa mi ne znamo, to pokaži na sudu.“ Uvijek mi oduzmu i ja moram na sudu da dokazujem - rekao je Gordić, prenosi Avaz.

''Nisam ja dio nikakve grupe, ja sam sam. Četiri godine ja pokušavam da im objasnim da nemam veze s njima. Meni su prije četiri godine oduzeli dva kamiona dijelova i automobil. Za sve sam imao dokumentaciju. Kad sam tražio da mi to vrate, oni su podigli optužnicu. Tri i po godine sam čekao da dam izjavu tužiocu. Kakav organizirani kriminal, ja sam uvijek sam. Oni mene tuže za prikrivanje i pranje novca'', rekao je danas Gordić za Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.