8.11.2018. 14:01
0
Pedofil čokoladama mamio učenice u auto
Dobojska policija istražuje navode iz prijave koju je policajcima uputila učiteljica Osnovne škole “Nikola Tesla” iz Male Sočanice kod Dervente, kazavši da joj je nekoliko učenica prijavilo da su bile na meti nepoznatog muškarca duže crne kose koji ih je, nudeći im čokoladice, pozivao u svoje vozilo.
One su, kako saznajemo, ispričale da im je taj muškarac nudio da ih odveze kući. Ponudio je i da ih počasti nekim čokoladicama. One su to odbile, a nakon toga se taj muškarac okrenuo vozilom i otišao od njih. Djevojčice su se uplašile i uznemirile, te su sve ispričale učiteljici koja je odmah alarmirala policiju. Taj slučaj se više nije ponovio, kaže nam izvor blizak istrazi. U policiji kratko navode da je istraga u toku, a prema nezvaničnim informacijama, do sada je ispitano nekoliko osoba.

U razgovoru sa uposlenicima škole saznali smo da su poduzete sve mjere da se poveća bezbjednost učenika, a uvedena je i praksa da se nijedno dijete ne pusti kući dok ne dođu njihovi roditelji.

Inače, OŠ “Nikola Tesla” u Maloj Sočanici je manja škola do pet razreda i pohađa je 18 đaka.

Treba podsjetiti da je u posljednje vrijeme zabilježeno nekoliko sličnih slučajeva u Banjoj Luci. Kako smo već ranije pisali, nepoznate osobe mamile su djecu da uđu u njihova vozila.

Krajem oktobra dvije učenice banjalučke OŠ “Đura Jakšić” prijavile su da se pored njih zaustavio kombi iz kojeg su im se obraćale nepoznate osobe, a u septembru je u naselju Česma, blizu fudbalskog stadiona “Dr. Nele Karajlić”, nepoznati vozač kombija razgovarao sa djecom, navodno nudeći da ih ošiša, piše Oslobođenje.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.