12.11.2018. 14:36
0
Tužilaštvo BiH zatražilo zabranu sastajanja optuženih sa svjedocima u predmetu Volan
Na Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje u predmetu "Cicović i drugi" u kojem je 25 optuženih koji su uhapšeni u akciji "Volan".

Obimna optužnica u kojoj je opisano kako su optuženi vršili krivična djela, krali automobile koji su završavali i na području Srbije i Crne Gore nije do kraja pročitana. Nastavak je zakazan za 15. novembar.  

Postupajući tužilac Džermin Pašić zatražio je mjeru pritvora za optuženog Branislava Gordića koji je privođen prije nekoliko dana čemu se odbrana protivi. Osim mjere pritvora za Gordića tužilac Pašić je zatražio izricanje mjere zabrane sastajanja optuženih sa svim svjedocima koji su navedeni u predmetu. Tužilaštvo BiH je najavilo saslušanje 340 svjedoka. Na Sudu BiH kao svjedoci će se pojaviti i vlasnici automobila koji su im ukradeni. U optužnici se navodi brojka od 200 otuđenih automobila višemilionske vrijednosti. 

Podsjećamo, dvojica optuženih u predmetu Cicović Srećko Trifković i Slaven Dakić uhapšeni su u dvije policijske akcije koje su uslijedile nakon ubistva dva policajca 26. oktobra na Alipašinom Polju za koje se sumnjiče pripadnici jedne od automafijaških grupa. Trifkoviću i Dakiću na teret se stavlja teška krađa, a obojici je određen jednomjesečni pritvor. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.