30.11.2018. 11:23
5
Šerak pretučen u KPZ-u Zenica: U zatvoru tvrde da je nad njim primjenjena sila u skladu sa Zakonom
Šerakov advokat Kerim Čelik tvrdi da su njegovom klijentu povrede nanijeli stražari u zatvoru, a direktor KPZ-a Zenica navodi da je Šerak odbijao naređenja policije, alkotest, test na drogu...
Adnan Šerak, poznati žestoki momak iz Ilijaša, koji je 25. novembra uhapšen u Sarajevu nakon što je više od mjesec bio u bjekstvu iz KPZ-a Zenica i za kojim je bila raspisana potjernica, nakon prebacivanja u ovu ustanovu je pretučen.

Prema riječima njegovog advokata Kerima Čelika, Šeraku su teške povrede nanijeli stražari zeničkog zatvora.

S druge strane, Redžo Kahrić, direktor KPZ Zenica za Oslobođenje kaže da je Šerak dobio disciplinsku prijavu zbog nevraćanja sa prekida kazne, te da je "u skladu sa Zakonom primjenjena sila jer je Šerak sve odbijao".

- Šerak je dobio prijavu zbog odbijanja naređenja, odbijanja alkotesta, odbijanja testa na drogu, pružanja aktivnog i pasivnog otpora. Pregledan je i u zeničkoj bolnici i sve procedure su ispoštovane. Šerak je odmah izdvojen u posebnu prostoriju, a danas bi trebao biti disciplinski postupak, nakon čega će biti donesena odluka kada će i na koliko ići u samicu, pojasnio je Kahrić, ističući da je maksimalna predviđena kazna u trajanju od 20 dana boravka u samici.

Advokat Čelik je za Oslobođenje kazao da je Šeraka posjetio jučer u zatvoru te da je na njemu vidio povrede koje su mu, u međuvremenu, sanirane.

- Ovih dana će uslijediti disciplinski postupak nakon kojeg mu može biti izrečena mjera kazne do mjesec samice u KPZ-u Zenica zbog nejavljanja nakon isteka dopusta, pojasnio je Čelik.

Podsjećamo, pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Centar Šeraka su uhapsili u kafiću Trezor, u Kranjčevićevoj ulici, u sarajevskom naselju Marijin Dvor. On je na početku negirao da je on osoba za kojom tragaju policajci na cijelom području BiH, ali su ga policajci prepoznali po tetovaži koju ima na ruci.

Šerak je dobio jednomjesečni prekid zatvorske kazne po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu, a na izdržavanje kazne trebalo je da se vrati 22. oktobra. On je pušten na slobodu da bi roditeljima iscijepao drva.

Također je 2012. pušten na prekid izdržavanja kazne, kada je ranjen u pucnjavi. Tada je bio više od dva mjeseca u bijegu, nakon čega je vraćen u zatvor, piše Oslobođenje.
5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.