6.12.2018. 16:39
0
Produžen pritvor Marku Čoliću
Okružni sud Banjaluka produžio je pritvor za mjesec dana Marku Čoliću (31) koji je osumnjičen za pokušaj ubistva banjalučkog novinara Vladimira Kovačevića.

Kako saznajemo, pritvor mu je produžen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi  mogao ometati krivični postupak, uticati na svjedoke ili saučesnike, ali i bojazni od uznemirenja javnosti zbog težine krivičnog djela.

Podsjećamo, napad na Kovačevića koji je brutalno pretučen metalnim šipkama ispred svog stana, desio se 26. avgusta u banjalučkom naselju Obilićevo.

Tom prilikom zadobio je teške povrede zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Čolić je uhapšen u septembru zbog sumnje da je sa Nedeljkom Dukićem napao Kovačevića i određen mu je jednomjesečni pritvor, koji je potom produžen za još dva mjeseca. Za Dukićem koji je u bjekstvu je raspisana međunarodna potjernica, pišu Nezavisne.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.