8.12.2018. 13:59
0
Novi Travnik: Više stotina građana ispred Općine oplakuje mladost koju je sinoć uništio pijani vozač
Veliki broj građana Novog Travnika okupio se u subotu na glavnom gradskom trgu uprkos jakoj kiši kako bi upozorili na posljedice prebrze i neodgovorne vožnje.

Građani su izrazili protest zbog sinoćnje prometne nesreće u kojoj su poginule 30-godišnja H.A. i njezina maloljetna kćerka, dok je troje djece povrijeđeno. 

Božićni sajam i koncert Krunoslava Kiće Slabinca koji su bili zakazani za danas otkazani su, saopćili su organizatori ovih događaja "Udruženje žena Kraljica Katarina Kosača".

Građani su nosili parole na kojima je pisalo “Alkohol nas ubija!”.

“Došli smo da osudimo ovo što se desilo, a istovremeno da damo podršku porodicama koje su imale tragične slučajeve na prostoru cijele BiH. Mi smo danas i sutra proglasili danom žalosti. Svi koji smo na funkcijama imamo odgovornost za ovakve slučajeve. Više puta sam upozoravao da trenutno imamo 20 ljudi kojima treba oduzeti vozačke dozvole. Mi ćemo nastojati da osiguramo pojedine ulice da se ne dozvoli ovakvim ljudima da divljaju po gradu. Ova nesreća je alarm institucijama da se obračunaju s osobama koje izazivaju ovakve nesreće", kazao je načelnik općine Novi Travnik Refik Lendo. 

Građanima se obratio i svećenik i veliki borac za ljudska prava don Anto Ledić.

"Žao nam je što se ovo dogodilo. Ovo nas je sve potreslo. Nadam se da će vlasti učiniti sve i da će poduzeti adekvatne mjere i sankcionirati ovakve slučajeve. Ovo je žalost za svakog građanina i državu. Iako nam dolazi Božić, mi se ne možemo radovati", istakao je don Anto Ledić.

U Novom Travniku danas je proglašen dan žalosti, kao i sutra na dan sahrane poginulih. Dženaza za tragično stradalu majku i kćerku iz Novog Travnika je sutra (nedjelja), 9.12.2018., iza ikindije namaza, u selu Kasapovići kod Novog Travnika.

Podsjećamo, u teškoj saobraćajnoj nesreći 34-godišnji Nermin Rustempašić sinoć je automobilom Opel Astra usmrtio dvije osobe, te tri teško povrijedio.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.