12.12.2018. 16:50
1
'Gledamo ga, smije nam se u lice. Ubio nam je djecu, a njemu je do smijeha. Umjesto pokajanja, on morbidno laže'
Nakon što je prekjučer u sudnici Almir Ejubović, optužen za stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule djevojke Ajla Ibrica, Nađa Neradin i Lejla Oruč, iznio šokantnu tvrdnju da je Ajla pomjerila volan ustranu, nakon čega se auto zabio u stub na autoputu, njen otac Fikret Ibrica odlučio je prvi put progovoriti u javnosti.
U potresnoj ispovijesti za „Dnevni avaz“, otac stradale 18-godišnjakinje govori o užasnoj sudbini koja je zadesila njegovu porodicu tog kobnog 29. juna ove godine. Iz pakla koji su počeli proživljavati tog dana kada je Ajla poginula, nikad nisu izašli, piše Avaz.

Naprotiv, teško mu je oboljela i supruga, a ni sin se ne miri sa smrću sestre te i danas prolazi kroz teške traume.
 
- O ženi i sinu ne mogu ni da govorim. Ali, ono što sam doživio prekjučer u sudnici, bilo je teže nego onaj dan kada su javili da je Ajla poginula. Šutio sam pet mjeseci i samo govorio: „Bože, daj mi sabura.“ Ovo je prvi put da govorim o paklu kroz koji prolazimo. Ejubović mi je ubio dijete, razrušio dom, a sada morbidno laže - započinje tužnu priču nesretni otac dok pali cigaretu.

Opisuje kako je prekjučer u sudnici očekivao da će u Ejuboviću proraditi ljudskost.

- Mislio sam, pogledat će me u oči, pokajat će se i reći: „Desilo se tako, izvinite ljudi...“ Ali ne, umjesto pokajanja, on morbidno laže, gleda me oči i smije se. Ja više života nemam. Ništa nemam. Sve mi je uzeo. Sve. U jednom danu. Uništio nam je živote - ogorčen je Ibrica.

Dok se pita gdje je pravda, nastavlja s teškim uzdahom:

- Pa zamislite tu konstrukciju da je moja kćerka uzela volan i faktički ubila sama sebe. Zamislite koliko ta osoba mora biti bolesna da izjavi takvo nešto. On se vodi onim: „Mrtva usta ne govore.“ Zašto je onda tražio sporazum o priznaju krivice? Zašto sada laže? Zašto se igra našim životima? Zašto se Ejubović mjesecima branio šutnjom, a odjednom onda okrenuo ploču – nabraja nesretni otac pitanja bez odgovora.

Na kraju podsjeća na snimke nesreće.

- Ljudi dragi, imaju vještaci, kamere. Na snimku se sve vidi. Čovjek nije kočio. Dijete mi je ubio na pravdi Boga, a onda mi se smije u lice. Znam da moju Ajlu više ništa ne može vratiti, ništa. Samo sabura od Allaha tražim, ali na laži neću pristati. Neću dati da se igra našom teškom sudbinom - poručuje Fikret Ibrica.


Za naš list govorio je i Sabahudin Neradin, otac poginule Nađe Neradin, koji je također ogorčen na prekjučerašnje tvrdnje Ejubovića, koje smatra nadasve licemjernim, bezobraznim i bahatim.

 - Gledamo ga, smije nam se u lice. Ubio nam je djecu, a njemu je do smijeha. Pa da ga osude na 100 godina, djecu nam ne mogu vratiti. Ne mogu nam živote vratiti. Mir. Ništa mi više nemamo. Ali, ne zaslužujemo da nam lažu, da nam se smiju – kaže Neradin za Avaz.  

(Alen Avdić)
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.