24.12.2018. 10:21
0
U Zvorniku uhapšene dvije osobe zbog napada na policiju
MUP RS poziva građane da se suzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Pripadnici Policijske uprave Zvornik uhapsili su osobe inicijala B. R. iz Zvornika i D. L. iz Milića zbog sumnje da su počinile krivično djelo napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su, obavljajući redovne poslove i zadatke, u subotu, 22. decembra, zaustavili i kontrolirali automobil Passat, kojim je upravljao B. R. iz Zvornika.


Nakon što je odbio da se podvrgne kontroli prisustva alkohola u organizmu, B. R. je napao policijske službenike i jednom od njih je nanio povrede koje su konstatirane u Domu zdravlja Zvornik. 

Istu noć, osoba inicijala D. L. odbila je legitimiranje na području Milića i fizički napala pripadnike Policijske stanice Milići, nanijevši im povrede. 

Policija nastavlja sa poduzimanjem mjera i radnji s ciljem kompletiranja i dokumentiranja ovih predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se suzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja, prenosi Srna.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.