9.1.2019. 21:37
0
Određen jednomjesečni pritvor Kemalu Trnčiću zvanom Kemo, još uvijek se ne zna gdje se nalazi njegova supruga
FOTO: Dnevni Avaz
Sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, odredila je jednomjesečni pritvor Kemalu Trnčiću zvanom Kemo (41), pekaru iz Prijepolja, prenosi Dnevni Avaz.

Trnčić je uhapšen u nedjelju sat poslije ponoći, dan nakon pucnjave u kojoj je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, smrtno stradao njegov komšija Mermin Kovačević zvani Braco (57) iz Sarajeva.

Trnčiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, budući da ima srbijansko državljanstvo, a nema stalno mjesto boravka u BiH, kao ni naše lične dokumente. On se, za sada, tereti za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Poslije zločina nekoliko komšija je za Avaz kazalo da je Kovačević bio u ljubavnoj vezi sa Amelom Muhović, te da ih je Trnčić navodno zatekao u kući, što je rezultiralo ubistvom. Supružnici su potom, prema pisanju Avaza, inscenirali da je riječ o samoubistvu. Kako saznaje Avaz, sarajevsko Tužilaštvo još čeka nalaze vještačenja, nakon čega bi se trebala staviti tačka na ovaj slučaj.

I dok Kemo dane provodi iza rešetaka, nepoznato je gdje se nalaze nevjerna supruga i njihove dvije maloljetne kćerke. 

Muhović je, kako je to ranije potvrđeno iz sarajevske policije, rodom iz Novog Pazara pa nije isključena mogućnost da i ona ima pasoš Srbije i da je napustila BiH. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.