10.1.2019. 22:15
1
Detalji velike tragedije na Ilidži: Dječak doživio srčani udar nakon skoka u bazen, pa preminuo
FOTO: Dnevni Avaz
Dječak, član Akademije fudbala ''Srđan Mladinić iz Splita'', nije se utopio, već je doživio srčani udar prilikom skoka u bazen, kaže Almir Prguda, direktor fudbalskog turnira ''Šampion Junior Kup 2019", saznaje Dnevni Avaz.

Dječak je, naime, preminuo je danas prilikom skoka u bazen jednog hotela u sarajevskom naselju Ilidža. Iako se odmah posumnjalo da je riječ o utapanju, ispostavilo se da je mališan doživio srčani udar, te nakonj toga, nažalost, preminuo.

- Prema mojim informacijama, riječ je o klasičnom srčanom udaru. U kritičnom trenutku, osim druge djece, kod bazena je bila njegova majka, trener i, naravno, spasilac. Pokušali su odmah da pomognu mališanu, ali nažalost, nije bilo spasa – rekao je Prguda, a prenosi Avaz.

Prema njegovim riječima, tvrdnje da je mališan preminuo usljed zatajenja srca potvrdili su i ljekari, koji su došli na lice mjesta.

- Nažalost, to se događa. To se može dogoditi i ispod tuša. Žao mi je što je ovaj tragični slučaj bacio mrlju na naš turnir i što se uvijek piše o lošim stvarima, a ne pozitivinim – poručio je Prguda.

On je na kraju dodao da će, kao domaćini turnira, učinit sve da olakšaju teške trenutke za roditelje mališana i njegov sportski kolektiv.

- Ne može čovjek sada bit pametan i kazati šta uraditi. Mogu vam samo reći da će svi zabavni događaji u sklopu turnira biti otkazani. Turnir će se nastaviti igrati, jer ovdje je mnogo djece iz cijele BiH i regije – zaključio je Prguda.

Kako prenosi Avaz, škola fudbala ''Šampion junior'' godinama unazad organizuje turnire za djecu, koji okupljaju na stotine mališana iz renomiranih sportskih kolektiva sa prostora bivše Jugoslavije. U sklopu turnira djeca posjećuju kulturne i historijske znamenitosti bh. prijestonice. S vremenom turnir je prerastao u jedan od najorganiziranijih na ovim prostorima i iz godine u godinu broj takmičara je sve veći.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.