11.1.2019. 11:53
5
"Zamislite sad informaciju da su Džeko ili Pjanić pali na toni droge, naravno nezamislivo. Ono što je Džeko u fudbalu, to je Smail bio u boksu"
Proteklih dana u bh. i regionalnim medijima odjeknula je vijest da je državljanin Bosne i Hercegovine uhapšen u Peruu, nakon što je kod njega pronađena droga u vrijednosti više od 800 miliona dolara. Riječ je o Smailu Šikalu.

Ko je bio Smail Šikalo?

Smail Šikalo je bio perspektivni sportista, bokser, kažu dijete za primjer. Pa da li je moguće da takav mladić, sjajan borac, bokserski reprezentativac, jedan od najzazlužnijih za sve uspjehe koje je bh. tim postizao međunarodnim takmičenjima prije nekoliko godina, završi tako tragično?! Prije nego što je započeo boksersku karijeru, trenirao je i košarku. 

Kako nam je otkrio naš izvor (identitet poznat redakciji), Šikalo je bio fakultetski obrazovan, tačnije diplomirao je na fakultetu Kriminalističkih nauka. Ulica u kojoj je živio, dobila je naziv po njegovom amidži, ratnom heroju Smailu Šikali.

"Sport je nešto što nosi zdravlje, moral, disciplinu, on je to sve imao. Boks je napustio prije četiri, pet godina  i počeo se boriti za život na svoj način. Informacija da je uhapšen me zaista zaprepastila", govori njegov poznanik i dodaje da je Šikalo u svemu što je radio bio veoma uspješan.


"Ono što je bio Džeko u fudbalu, to je Smail bio u boksu. Zamislite sad informaciju da su Džeko ili Pjanić pali na toni droge, naravno nezamislivo. Imao je srce ko planinu, nikada se nije povlačio, kompletan sportista od glave do pete. Išao naprijed, borio se, završio fakultet. On je neko ko tečno govori dva jezika, u srednjoj školi je imao sve 'suhe petice', posebno je dobar bio u matematici. Izabran za sportistu godine od strane Večernjakovog pečata.  Ovo što mu se desilo, apsolutno nema nikakve veze sa sportom i sa njegovim obrazovanjem", govori naš izvor.



Razlog zbog čega je Smail Šikalo krenuo pogrešnim putem za sada ostat će nepoznat.

"Imao je on pedagoge u osnovnoj i srednjoj školi. Moguće da je upao u loše društvo kada je napustio sport, jer svakakvih ljudi ima u okolini", govori naš izvor.

Podsjetimo, prije dvije godine u Peruu uhapšen je David Cufaj, školski i sportski prijatelj Smaila Šikale. Živjeli su u istoj ulici i trenirali u istom klubu. No, obojica su pali na istom putu. 



5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.