23.1.2019. 18:33
0
Suđenje Damiru Mehiću Bibiju, Amiru Mehiću i Amiru Lisičiću: Nakon obračuna brisani snimci s nadzornih kamera
U Kantonalnom sudu Tuzla jučer je nastavljeno suđenje Damiru Mehiću Bibiju, njegovom bratu Amiru Mehiću i Amiru Lisičiću, koji se terete za ubistvo, te Denisu Rahmanoviću i Mersedu Mehanoviću za učestvovanje, prenosi Dnevni Avaz.

Sudsko vijeće, kojim predsjedava sudija Samir Jusičić, saslušalo je sudske vještake Mladena Stupara i Almira Ramića. Stupar je vještačio snimke videonadzora objekta “Sagitarijus”, pred kojim se u junu 2013. godine dogodio krvavi obračun, u kojem je smrtno stradao Emir Džinić, a tri osobe su teško ranjene, te videonadzore okolnih poslovnih i privatnih objekata.

Na snimcima nadzornih kamera s obližnjih poslovnih i prihvatnih objekata nije utvrđeno da su kamere pokrile mjesto događaja, dok su kamere u objektu “Sagitarijus” zabilježile opći metež među prisutnima, koji su se zatekli u vrijeme pucnjave, prenosi Avaz.

Vanjska kamera pokrivala je prostor na kome se nije dogodio obračun, a kamera koja je pokrivala prostor pucnjave, bila je zaklonjena raširenim suncobranima.

- Tog dana u 21.07 i 22.04 sati ostvarene su dvije konekcije s istog računara i iste IP adrese na centralnu jedinicu u “Sagitarijusu”. Nismo mogli utvrditi da li je tom prilikom obrisan videomaterijal ili je to neko uradio fizičkim prisustvom za kompjuterom, ali je videomaterijal brisan. Od materijala koji smo uspjeli vratiti, napravili smo videosnimke koje vam prezentiramo - pojasnio je Stupar.

Sudski vještak Almir Ramić vještačio je pištolj “glok 17”. Riječ je o oružju koje je od Damira Mehića Bibija oduzeto prilikom hapšenja u januaru 2018. na planini Jahorini, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.