31.1.2019. 10:15
4
Esed Radeljaš, Damir Hadžić i ostali oslobođeni optužbe za zloupotrebe položaja
Esed Radeljaš, Damir Hadžić i ostali oslobođeni su optužbe za zloupotrebe položaja. U Kantonalnom sudu Sarajevo danas su izrečene presude bivšem zastupniku u Skupštini Kantona Sarajevo Esedu Radeljašu, bivšem načelniku općine Novi Grad Damiru Hadžiću te općinskim službenicima Jasmini Horo i Jusufu Čauševiću zbog zloupotrebe pri dodjeli zemljišta.

Optužnicom Tužilaštva KS teretili su se da su zloupotrebom službenog položaja poduzeli međusobno povezane radnje tako što su nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Esedu Radeljašu. Potom da su nezakonito proveli postupak za utvrđivanje visine naknade za oduzimanje zemljišta koje je Radeljašu ranije dodijeljeno.

Damir Hadžić teretio se da je iz budžeta Općine Novi Grad nezakonito omogućio isplatu više od milion maraka Esedu Radeljašu za zemljište, koje je 2006. godine Radeljaš platio Općini u iznosu od 51.340,00 KM. a Horo je bila optužena i za pranje novca.

Esad Radeljaš teretio se i da je, kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, od 2013. do kraja 2014. zloupotrijebio novac iz kantonalnog budžeta u iznosu od 114.255 KM, namijenjen isključivo za finansiranje političke partije BOSS, i usmjerio ga na privatni račun.


(Patria)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.