13.2.2019. 17:35
0
Stravičan iskaz Edina Gačića nakon zločina: Majka Sifeta me od malih nogu maltretirala i seksualno zlostavlja, zato sam je ubio!
Dan nakon što je serijski ubica Edin Gačić u razmjeni vatre sa polcijskim specijalcima ubijen u šumi u blizini Lepenice, ne prestaju stizati nove informacije o ovom događaju koje je 10-ak dana uznemiravao javnost u cijeloj Bosni i Hercegovini. Gačić je 4. februara u mjestu Podorašac ubio Sauda Sultanića, da bi pet dana kasnije mučki ustrijelio policajca Mahira Begića.

Portal "Žurnal" objavio je fotografije ubijenog Gačića koji je prvi zapucao na policajce dok su pretraživali teren i ranio jednog od pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo. U tekstu se oktrivaju i detalji u vezi sa Gačićevim višegodišnjim boravcima i zatvorima. "Učio je knjige napamet, a onda je sve to ponavljao u ćeliji. Kad bi mu se poebno svidjeo neki dio knjige, otkinuo bi tu stranicu i doslovno je pojeo", citirao je ovaj portal jednog zatvorenika koji je bio cimer višestukog ubice Edina Gačića.

"SB" je u posjedu izjave koje je Edin Gačić dao policiji prije sedmanaest godina, 2002. godine, neposredno nakon što je ubio svoju majku Sifetu. Majku je monstrum ubio u Zenici tokom boravka na dopustu od izdržavanja zatvorske kazne od 14 godina zatvora na koju je osuđen zbog ubistva bivšeg suborca Ismeta Gunića 1998.
 
U uznemirzujućoj izjavi policiji Gačić kaže da je 17. augusta 2002. godine dobio "korištenje pogodnosti u smislu desetogodišnjeg dopusta iz KPZ Zenica" gdje je izdržavao kaznu. Dalje navodi da je strateljstvo nad njim dobila njegova majka Sifeta. "Nakon što je potpisala izjavu kojom garantira za mene, nas dvoje smo se autobusom uputili u Sarajevom gdje sam po običaju boravio u stanu u kojem živi Sifeta u ulici Envera Šehovića broj 23", izjavo je Gačić. Potom nastavlja: "Imajući vremena da razmišljam o svemu prilkom mog boravka u Zenici odlučio sam da lišim života Sifetu iz razloga što je cijeli život nadamnom vršila razne oblike zlostavljanja, što još pamtim kao mali, a što se nastavilo i kasnije. Jedan od razloga za tu moju odluku bio je i njen omalovažavajući odnos prema meni". Policajcima je nakon zvjerskog ubistva majke Edin Gačić rekao da ga je ona "fizički maltretirala, a isto tako i seksualno zlostavljala, te kinjila na druge načine". On govori da ga je majka često posjećivala dok je izdržavao kaznu u zatvoru u Zenici, ali je dodao da je "znao da to radi radi licemjrerja i da zadovolji proceduru."


alt


Vjerovatno će u danima i mjesecima koji slijede na površinu izaći i druga svjedočenja o životu ubijenog serijskog ubice, ali i iz ovoga što se do sada u njemu zna na osnovu medicinskih nalaza, polcijskih zabilješki, zatvorskih opservacija, potpuno je jasno da ovako komplikovan socio-patološki zlikovac nikako nije smio djelovati, živjeti bez ikakvog polcijskog nadzora i stručnihih medicinskih opservacija.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.