17.2.2019. 12:04
0
Akcija MUP-a RS, uhapšeno više osoba zbog droge
Sedam osoba je uhapšeno i oduzeta je određena količina droge tokom racija u tri objekta u Banjoj Luci, potvrdila je Srni portparol Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović.

Ona je navela da su ove zajedničke aktivnosti Policijske uprave Banja Luka i Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske provedene tokom noći između petka i subote, 15. na 16. februar, s ciljem sprečavanja i otkrivanja inkriminiranih radnji u oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Tokom ovih aktivnosti oduzeta je određena količina zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, bijela praškasta materija koja aoscira na opojnu drogu kokain, više tableta medicinske droge, kao i predmeti pogodni za nanošenje povreda (teleskopske palice).

- U toku je utvrđivanje krivične ili prekršajne odgovornosti osoba u vezi sa pronađenom drogom, o čemu će biti obaviješteni i nadležni organi - navela je Markanović.

Ona je dodala da su policijski službenici tokom vikenda sankcionirali i osobe zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o oružju i municiji, prenosi Srna.

RSHapsenja
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.