20.2.2019. 14:22
0
Razbojniku iz Brčkog pet i po godina zatvora za krađu 910 KM
Samir Tufekčić (34) osuđen je na pet i po godina robije za pljačku benzinske pumpe "Karamujić", izvedenu krajem prošle godine u Vitanovićima kod Brčkog.

Ovog Brčaka je pravosnažno osudio Osnovni sud Brčko distrikta, nakon što je prihvatio sporazum o priznanju krivice zaključen između Tužilaštva Distrikta i optuženog.  Suđenje protiv drugooptuženog za ovo razbojništvo, Bećira Čandića (24), u toku je pred ovim sudom.

Tufekčić je osuđen, a Čandiću se sudi po optužbama da su 3. decembra prošle godine u 4.30 sati zajedno opljačkali radnika pumpe.

U optužnici se navodi da su se golfom 3 dovezli blizu objekta, a potom maskirani upali unutra pri čemu je Tufekčić uz prijetnju pištoljem više puta udario radnika pupme S.S, dok je Čandić iz kase ukrao 910 KM.

Konstatovano je u optužnici da je tokom ovog razbojništva radnik pumpe teško povrijeđen, a, između ostalog, imao je i prelom nosnih kostiju, prenose Nezavisne.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.