6.3.2019. 14:22
0
Jedan od pomagača Amela Sejfovića priznao krivicu
U Kantonalnom sudu sarajevo nastavljeno je suđenje Amelu Sejfoviću za bijeg iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu i njegovim pomagačima.

Igor Buzov, jedan od optuženih, priznao je krivicu, te će se, prema riječima Elvire Begović predsjednice Sudskog vijeća, ovaj predmet razdvojiti. Na današnjem ročištu pojavila su se dva svjedoka Tužilaštva.

Mirnesa Mekić svjedočila je kako se po uputama supruga Anisa Sadikovića u dva navrata našla s osobom koja joj se predstavila kao Alen i za kojeg je naknadno saznala da se zove Igor Buzov. Ona je od Buzova oba puta preuzela kovertu s novcem.

-Prvi put kada sam se našla sa Alenom (Igor Buzov op.a.) on mi je dao kovertu u kojem je bio novac. Pitala sam ga šta da radim s tim novcem, na šta mi je on rekao da ga čuvam i da što manje budem znala da će me manje glava boljeti. U koverti je bilo oko 2.000 KM – rekla je Mekić.

Nakon nekoliko dana, a opet na osnovu uputa supruga Anisa Sadikovića, našla se sa nepoznatom osobom kod KPZ-a „Miljacka“ kojoj je predala 700 KM.

Svjedokinja Mekić je ispričala još da se sastala s Amarom Bašićem kojem je predala 700 KM, a kojeg poznaje kao osobu koja je izdržavala kaznu zatvora s njenim suprugom. Nakon ovoga susreta, ponovo se našla s Bašićem kojem je predala 3.000 KM.

-Prilikom drugog susreta sa Bašićem, on mi je rekao u šali kako je mom suprugu unio i predao neku kutiju sa mobitelima i da će biti sve uredu – rekla je Mekić.

Nakon ovoga dogodio se bijeg Amela Sejfovića i hapšenja njegovih pomagača.

-Na Instagramu sam vidjela fotografiju jednog od uhapšenih na kojoj je pisalo da se zove Igor Buzov. U tom trenutku sam shvatila da je Alen, koji mi je u dva navrata predao u koverti novac, zapravo Igor – kazala je svjedokinja.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.