13.3.2019. 15:50
0
Velika akcija policije u Zenici
Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su nakon prikupljenih operativnih saznanja jučer na osnovu naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršili pretrese objekata na nekoliko lokacija u Zenici, saopćeno je danas iz MUP-a ZDK.

Kako je saopćeno, izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata koji se nalaze u ulici Sarajevska, a koje koristi lice B.D., rođeno 1992. godine, iz Zenice, pronađeni su automatska puška kalibra 7,62 mm sa jednim okvirom i dva metka, pištolj marke "Beretta" kalibra 6,35 mm, jedna digitalna vaga, jedna tzv. drobilica za biljnu materiju, kao i određena količina praškaste i biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice B.D. je lišeno slobode.

''Pretresom vozila i stana koji se nalazi u ulici Kranjčevićeva a koje koristi lice A.A., rođeno 1996. godine, iz Zenice, pronađena je automatska puška kalibra 7,62 mm sa dva okvira i stotinu osamnaest komada metaka. Lice A.A. je lišeno slobode.

Pretresom stana koji se nalazi u ulici Jalimamov put a koje koristi lice I.K., rođeno 1981. godine, iz Zenice, pronađena je biljna i praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 789,15 grama i tri digitalne vage za precizna mjerenja, dok su pretresom ugostiteljskog objekta u ulici Kučukovići, pronađene dvije drvene palice. Lice I.K. je lišeno slobode. 

Navedena lica su nakon izvršenih pretresa lišena slobode, privedena i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok su sporna materija, oružje i municija izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH, te krivično djelo "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH'', saopćeno je, prenosi n1.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.