19.3.2019. 18:51
0
Dvojica inspektora napadnuta u Sarajevu
Dva inspektora napadnuta su jučer u Sarajevu te im je onemogućeno da obavljaju službene radnje, saopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Riječ je o federalnom tržišnom inspektoru te kantonalnom inspektoru rada. Obojica su bili u kontroli u multidisciplinarnim timovima u okviru specijalnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u borbi protiv sive ekonomije.

– Nakon što su protupravno lišeni slobode u prostorijama objekta u kojem je vršen nadzor, inspektori su zatražili podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, čiji su službenici promptno reagovali i uhapsili osobu inicijala S.R., rođenu 1968. godine, iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ”sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje” i ”protupravno lišenje slobode” na štetu službenika Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Istog dana slobode je lišena i osoba D.Š., rođena 1971. godine, također iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “podstrekavanje” – kaže se u saopćenju

Federalna uprava za inspekcijske poslove zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova i policijskim službenicima Druge policijske uprave za pruženu asistenciju te izražava punu podršku radu policijskih i pravosudnih organa u BiH, piše Fokus.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.