20.3.2019. 22:03
0
Za ubistvo Adnana Salčina sumnjiče Živkovića i Korića
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zvanično sumnjiče Aleksandra Živkovića i Safeta Korića za ubistvo Adnana Salčina, sina legendarnog ratnog heroja Sarajeva Ramiza Salčina, koji je 2. marta 2015. godine brutalno likvidiran u sarajevskom naselju Mojmilo, saznaje “Dnevni avaz”.

Ova policijska agencija je krajem prošle godine, nakon višegodišnje istrage, dostavila Tužilaštvu Kantona Sarajevo izvještaj protiv ove dvije osobe, koje se, prema informacijama “Avaza”, nalaze u bijegu, najvjerovatnije u Srbiji, čiji su državljani.

Time je slučaj ubistva Salčina, koji zasigurno ima potpis organiziranog kriminala, nakon skoro četiri godine, konačno rasvijetljen. Pomoć u rasvjetljavanju ovog slučaja uveliko je pružilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uz strogi nadzor Tužilaštva KS.

Prema informacijama “Avaza”, SIPA sumnjiči Živkovića, koji je državljanin Srbije, kao direktnog izvršioca, a Korića, državljanina BiH i Srbije, kao njegovog pomagača. Tačnije, Korić je, navodno, pomogao Živkoviću da se sakrije nakon ubistva Salčina, nakon čega su obojica napustila našu državu. Korić je, navodno, sakrio i Živkovićev pištolj i automobil.

Salčin je likvidiran u automobilu u sarajevskom naselju Mojmilo. Ovaj slučaj šokirao je javnost, jer se brutalno ubistvo dogodilo usred dana, kad je ubica ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa.

Na vozilu u kojem je ubijen Salčin, nije bilo tragova razbijenog stakla pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor upucao Salčina.

Nakon ubistva se tvrdilo da je ubica sa pomagačima pobjegao, navodno, Golfom 3. Nedugo zatim, MUP KS uhapsio je tri osobe, ali su puštene na slobodu. Ove osobe, kako je utvrđeno, nemaju nikakve veze s ubistvom. Prema izvještajima policije, Salčin je kod sebe imao pištolj, ali ga nije uspio upotrijebiti, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.