27.3.2019. 14:42
0
Bišćanin Dinko Abdić "uhvatio" Alžirca u porodičnoj kući: Policija uputila zahtjev za protjerivanje
Bišćanin, Dinko Abdić na društvenoj mreži Facebook objavio je status u kojem tvrdi kako mu je migrant ušao u porodičnu kuću, u Jablanskoj ulici u Bihaću.

Prema Abdićevim riječima, migrant je ušao u kuću dok je on bio u radionici, a zatim pokušao ući u dnevni boravak. Abdićeve navode sa društvene mreže provjerili smo jutros i u MUP-u USK-a. 

''Nikada nisam objavio niti jedan post vezan za migrante, jer nisam imao ništa pametno za komentarisati, ali evo sada ću samo da obavjestim svoje sugrađane, prijatelje, kolege i komšije da mi je sinoć u 23:30 sati u Jablanskoj ulici, prekoputa motela "Plaza" u kuću ušao migrant, dok sam ja izišao na 10 minuta u radionicu koja se nalazi iza kuće. Supruga me pozvala uznemirena na telefon jer je osjetila da je neko ušao u kuću, a da to nisam ja i isti je pokušao ući u dnevni boravak polako i tiho, ali je supruga bila iza vrata, zalupila ista i zaključala, zatim pozvala mene, kada sam ja ušao u kuću, migrant je pogasio sva svjetla u hodnicima i sakrio se iza vrata od kupatila (vjerovatno u nadi da ga neću primjetiti), a kada sam ga vidio... (svašta se desilo), supruga je pozvala policiju i stvorili su se tu za 3 minute i odveli migranta. Tek kada smo ga izvodili van iz kuće smo vidjeli da je ukrao makaze sa skalpelom koje su stojale na stalaži u ulazu unutar kuće, stavio iste u džep, a tokom naše međusobnog "guranja" vidio sam da je cijelo vrijeme pokušavao nešto izvaditi iz džepa, što mu naravno nisam dopustio.

Tako moji dragi sugrađani i komšije, budite oprezni i kada izađete iz kuće da odete do garaže ili negdje drugo, jako su lukavi i spremni na sve, a ako ima neko iz moje mahale da ovo čita, budite sigurni da će i vama sutra pokušati ući u kuću, opljačkati vas ili ne daj Bože nešto gore napraviti, Jablanska im je postala ulica za paradiranje. Sreća pa je bio samo jedan migrant kojeg sam lako uspio savladati, ali da ih je bilo više, nisam siguran šta bi se sve desilo.

Ovo sam napisao u nadi da ćemo se svi kolektivno uozbiljiti i shvatiti da ovo nije zajebancija i da ovi ljudi neće otići nažalost. Osigurajte svoje kuće, domove na sve moguće načine (ja sam već počeo), jer nažalost naš mali mirni Bihać više nije ni malo miran.'',
napisao je Abdić.

Policija je evidentirala prekršaj, te obavijestila tužioca Općinskog suda u Bihaću. Lice je privedeno, ali s obzirom da nema prijavljen smještaj u USK-a, niti je evidentiran u prihvatnom centru BIRA, oni su ga na dalje postupanje predali Službi za poslove sa strancima, čija je to i nadležnost.

Također, MUP USK je prema Službi za poslove sa strancima uputio Zahtjev za protjerivanje ovog lica iz Unsko-sanskog kantona. 

Policija je još ovom prilikom navela i da kod uhapšenog nije pronađeno nikakvo oružje i predmeti koji se nabrajaju u objavi na društvenoj mreži, prenosi portal cazin.net.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.