28.3.2019. 11:11
1
Bakir Hadžić, vlasnik sarajevskog restorana Una, ispitan u Tužilaštvu KS: Dobio mjerene zabrane kao i ostali vlasnici
Bakir Hadžić, vlasnik sarajevskog restorana Una, ispitan je u Tužilaštvu KS kao jedan od osumnjičenih za utaju poreza u predmetu "Kasa" u kojem je osumnjičeno još nekoliko poznatih sarajevskih ugostitelja. Nakon ispitivanja Tužilaštvo KS predložilo je mjere zabrane identične kao i za pet drugih osumnjičenih ugostitelja koji su priznali utaju poreza.

Mjere zabrane podrazumijevaju zabranu upravljanja poslovanjem, sastajanja s osumnjičenim i svjedocima i zabranu prilaska objektu.

Mjere zabrane ranije su određene Nedžadu Rašidagiću, vlasniku Metropolisa, Edinu Vreti, vlasniku restorana Kibe Mahala, Željku Ljubasu, vlasniku Luke, Nejri Ibrović, vlasnici Montane, te Šaćiru Čediću, vlasniku Vatre. Jednomjesečni pritvor određen je Ines Juretić i Olegu Kraublatu koji su bili odgovorna lica firme "Inspirit", koja je ovlaštena za servisiranje fiskalnih kasa, sumnjiče se da su kreirali i sarajevskim ugostiteljima prodavali posebne softvere kao što su "Star cafe" koji je kasnije preimenovan u "Inspirit Gastro" te "Gandalf", a koji su ugostiteljima omogućavali da utaje porez.

Još uvijek nije poznato koliko je poreza utajeno niti koliko dugo su ugostitelji izbjegavali plaćati porez državi. Neke od objekata zapečatila je Porezna uprava FBiH dok nisu instalirane uredne fiskalne kase i prijavljeni radnici.  

(NAP)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.