31.3.2019. 21:00
0
Na području Kantona Sarajevo danas aktivno čak 13 požara
FOTO: Source.ba / Arhiva
Na području Kantona Sarajevo danas je bilo aktivno 13 požara uzrokovanih proljetnim čišćenjem bašta i dvorišta, potvrđeno je Feni iz Dispečerskog centra Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Od tog broja registrirana su tri veća požara, jedan na brdu Hum u blizini TV repetitora, drugi na Žuči, a treći na području Općine Ilijaš. Na ostalih deset lokacija požari su bili također na otvorenim prostorima gdje je gorila trava i nisko rastinje.

Kako je Feni rečeno u PVB-a KS ekipe su upućene na teren i za sada nema ugroženih objekata niti ljudi.

- Na Humu je zahvaćena veća površina i sedam vatrogasnih ekipa gasi taj požar. Požar je stavljen pod kontrolu, ali nije ugašen, jer se radi o nepristupačnom terenu. Na Žuči tri vatrogasne ekipe su ugasile požar ali će i dalje dežurati. Na područje Općine Ilijaš dvije ekipe trenutno gase požar - kazao je Feni dežurni dispečer u PVB KS Salem Ramić.

Vatrogasci, policija i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite uputili su apel građanima da prilikom uništavanja korova, trave i lišća vode računa o paljenju vatre na otvorenom i da, ukoliko se odluče to raditi otvorenim plamenom, obavijeste PVB kako ne bi došlo do požara.

(Fena)

KSPozar
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.