2.4.2019. 17:32
0
Pripadnici SIPA-e uhapsili jednu osobu zbog krijumčarenja migranata
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, jučer su, na području Tuzle, uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Krijumčarenje ljudi" iz člana 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti su provedene u okviru predmeta kodnog naziva „Istok“.

Osumnjičeni je na području Tuzle, zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom u kojem se nalazilo šest ilegalnih migranata. Provođenjem daljih operativnih mjera i radnji, na navedenom području otkriveno je još 10 ilegalnih migranata iz Sirije i Alžira.

U skladu sa članom 66. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno su oduzeti mobilni telefon i putničko motorno vozilo koje je koristio osumnjičeni.

Po dokumentiranju predmeta, protiv osumnjičenog lica Tužilaštvu BiH bit će podnesen odgovarajući izvještaj, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

SIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.