13.4.2019. 10:53
5
Muškarac seksualno zlostavljao psa u centru Sarajeva: Nina je reagirala i došlo je do sukoba, vidjeli smo ga kako tuče psa
Udruženje za zaštitu životinja "Dreams" objavilo je šokantan status na Facebook stranici o zlostavljanju pasa u centru Sarajeva, a koji je prijavljen i policiji.

Upozorili su na muškarca koji u centru glavnog grada BiH seksualno zlostavlja psa. Više puta viđen je kako tuče i udara životinje, a prema njihovim informacijama, psi misteriozno nestaju u Sarajevu.

U cjelosti prenosimo status udruženja "Dreams":

- Upozorenje! Molimo Vašu pažnju! Ako ga primijetite sa psom, pozovite policiju i zadržite psa! Mi ćemo uzeti psa. Djevojke i žene, nemojte pokušavati oduzeti psa ukoliko ste same. Zna biti nasilan, ali samo kada su žene u pitanju, dok je s muškarcima sasvim druga stvar. Muška osoba s fotografije lijevo sa psom (bez imena i adrese prebivališta, praktično NN lice) u noći 9. aprila, lokacija pored hotela "Kovači", seksualno je zlostavljao psa.

Silovao je jadnog psa! Svjedok ovog monstruoznog događaja se odmah javio nama, a mi smo obavijestili policiju. Slučaj je prijavljen PU Stari Grad ispred Udruženja za zaštitu životinja "Dreams" uz iskaz svjedoka. Službenici PU Stari Grad su bili izuzetno susretljivi i ljubazni.

Policija će nas obavijestiti o koracima koje će poduzeti. Gotovo svi, na području od Baščaršije do Titove ulice, znaju o kome se radi, mada niko ne zna njegovo ime. Često je u alkoholiziranom stanju. Šuška se već neko vrijeme po gradu da ovaj bolesnik vrlo često sa sobom vodi psa, kojeg često zamijeni drugim psom. 

Psi nestaju misteriozno, druge nabavlja, a kako sad znamo pouzdano, i seksualno ih zlostavlja i tuče. Nažalost, saznajemo tek prije dva dana da je 27. februara ove godine aktivistkinja Nina Gurda u prisustvu policije oduzela od njega psa ženku pitbula, skotnu. Tog dana spomenuta spodoba je tukla navedenog psa, bacao je psa i šutao nasred Titove ulice naočigled desetine prolaznika. 

Nina je reagirala (postoji svjedok i ovog događaja) te je došlo do fizičkog obračuna, nakon čega je došlo do reakcije policije i oduzimanja psa. Svi štenci u ovoj ženkici su bili mrtvi, kao posljedica zlostavljanja i batinanja. Tek sada kada se desio slučaj seksualnog zlostavljanja jadne životinje, tj. kada se otkrilo šta on radi, a ko zna koliko puta i nad koliko pasa je to učinio, tek sada se ljudi javljaju i reagiraju, tipa ja sam ga vidio, ja sam ga vidjela, mi smo ga vidjeli kako tuče psa, kako prebija psa", stoji u ovom Facebook statusu.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.