23.5.2019. 12:43
3
Inspektor Ermin Zuko debelo naplaćivao svoje usluge Edisu Bunaru: Malo je to novca, neko bi za tu informaciju dao 20.000 eura
Ermina Zuku (39), inspektora Odjela za droge Federalne uprave policije, prijavili su supružnici Edis i Nerma Bunar, jer im je, kako se saznaje, tražio mnogo novca za informacije iz istrage koja se vodila protiv njih. Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je pritvor za Zuku. Prijedlog je upućen Općinskom sudu Sarajevo.

Zuko je tokom saslušanja priznao da je kontaktirao Bunara i da se sastajao s njim, uglavnom kod ‘Sarajevo City Centera'i džamije na Otoci, ali je negirao da je uzimao bilo kakav novac, piše “Avaz“.

Pravdao se tokom saslušanja da nema veze s narkogrupom, ali kako otkriva izvor blizak istrazi, dokazi i svjedoci govore suprotno.

Saznaje se da je Zuko debelo naplaćivao svoje usluge, čemu u prilog ide podatak iz istrage da je Bunaru jednom prilikom rekao da je “malo novca to što je dao, jer bi neko za tu informaciju platio 20.000 eura”.


Postavili kamere


Edisu i Nermi Bunar Zukine informacije su koristile, jer su tokom istrage postavili dvije kamere iznad ulaza u zgradu gdje stanuju na Alipašinom Polju. Osim ulaza u zgradu, kamerama je bila pokrivena i kompletna ulica Bajrama Zenunija, pa i šire.

Inspektorima je istragu otežavalo i to što su stalno mijenjali brojeve telefona, a sve su to radili zahvaljujući Zuki, koji ih je na vrijeme obavještavao o radu svojih kolega iz FUP-a. Zuko je, međutim, postao skup pa su ga supružnici Bunar odlučili raskrinkati i prijaviti FUP-u.


Aktivna odbrana


Inspektor Ermin Zuko jučer je doveden u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

– Određeno mu je 24-satno zadržavanje. Nakon što ga ispita, postupajući tužilac odlučit će o daljnjim mjerama protiv njega – rekla je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Zukinu odbranu preuzeo je sarajevski advokat Alen Nakić, koji je negirao povezanost njegovog klijenta i Edisa Bunara.

– Moj branjenik ništa nije priznao, jer nije imao šta da prizna. Trudit ću se da zaštitim njegove interese tako da ćemo se aktivno braniti – rekao je Nakić.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.