23.5.2019. 13:01
0
Doktori utvrdili od čega su u Beču umrle Vesna M. i njene bliznakinje
Policija je u jednom stanu u Beču pronašla mrtvu Vesnu M. (45), kao i njene 18-godišnje kćerke bliznakinje. Autopsijom je utvrđeno da su majka i kćerke preminule od gladi.

Izvršena je obdukcija. Prema sadašnjem stanju stvari, prvi rezultati ukazuju na to da je smrt tri osobe ženskog pola nastupila usled višednevnog neuzimanja hrane, odnosno od gladi – izjavio je portparol bečke policije Patrik Majerhofer, a prenosi portal “oe24”.

– Prvi toksikološki nalazi pokazuju da nema nikakvih tragova trovanja, a takođe je ustanovljeno da smrt nije nastupila nasilnim putem – dodao je Majerhofer. Pretpostavlja se da je smrt nastupila krajem marta ili početkom aprila ove godine, a tela su pronađena nakon što su vatrogasce i policiju alarmirali zabrinti prijatelji porodice.

Crne sumnje su potvrđene kada su nadležni organi provalili u stan koji je bio zaključan i iz kog se niko nije odazivao. Bliznakinje su navodno bile osobe s invaliditetom, a pronađene su mrtve na kauču. Naime, Vesna je nekoliko puta bježala od nasilnog supruga u sigurnu kuću. Kasnije su se rastavili i muž je otišao, a Vesna je ostala sama sa decom.

Briga o bliznakinjama je za nju bila previše. Još 2017. godine komšinica je pozvala centar za socijalnu pomoć koji je tada utvrdio da je situacija u redu. Susedi kažu da je Vesna M. bila psihički bolesna. Kažu da porodici nikada niko nije dolazio u posetu. Majku i bliznakinje su retko viđali, ali su zato često čuli viku iz stana, prenosi “Alo!“.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.