29.5.2019. 13:05
0
Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za policajca koji je ubio sina
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je Kantonalnom sudu Sarajevo prijedlog za produženje pritvora za dva mjeseca Mujagi Ivazoviću (63), penzionisanom policajcu, koji je 29. aprila u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio sina Semira (37).

Ivazoviću je tokom saslušanja u Tužilaštvu KS pozlilo, zbog čega je morala intervenirati ekipa Hitne pomoći, koja ga je hitno prevezla u bolnicu. Ljekari su konstatirali da je doživio infarkt te je ročište za razmatranje prijedloga o određivanju pritvora održano upravo u bolnici. Nakon hospitalizacije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, premješten je u pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda “Miljacka”.

Zločin se dogodio kobnog ponedjeljka u 20.30 sati u ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su Ivazovići živjeli sami.  Ranije je Mujaga Ivazović tokom saslušanja u policiji ispričao istražiteljima da je bio žrtva porodičnog nasilja. Rekao je da je dugo strahovao od svog sina.  

Ispričao je kako ga je jednom prilikom pretukao i slomio mu rebra, zbog čega ga je Mujaga prijavio. No, poslije je povukao tu prijavu. Policajac je kazao i da je u stanu nalazio tragove droge, zbog čega se često sukobljavao sa sinom. Kobnog dana, Mujaga je rekao da ga je Semir napao nožem i poručio mu da će ga ubiti. Semir mu je tražio novac, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.