5.6.2019. 13:32
1
Povrijeđena i trojica policajaca: Pogledajte žestoku tuču migranata u Velikoj Kladuši
U migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši tokom noći izbila je tuča između migranata, potvrdio je Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko–sanskog kantona.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK su kazali da je oko 1 sat primljena prijava od zaštitara da je unutar objekta došlo do tuče između većeg broja migranata.

- Policija je u tom trenutku izašla na lice mjesta i u tom centru zatekla tuču približno 100 osoba. Tom prilikom su razbijena stakla u migrantskom centru. Također, migranti su nasrnuli na pripadnike MUP-a USK i bacali na njih šipke, kamenje i boce, a tom prilikom trojica policajaca lakše su povrijeđena, a jedno policijsko vozilo je oštećeno. Jedan policajac je prilikom intervencije ispalio dva hica uzrak da bi odbio napad, jer su migranti nasrnuli na njih - kazao  je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Istaknuo je da je nakon toga ka migrantskom centru "Miral" upućeno pojačanje iz PS Velika Kladuša i Cazina te da je jutros oko 5 sati uspostavljen red.

- Nekoliko osoba je lakše povrijeđeno, a 20 je uhapšeno. Radi se o inicijatorima sukoba. Također, šestorica migranata su sprovedena u Službu za poslove sa strancima, gdje su deportirani iz USK ka Sarajevu, a nakon toga i iz BiH - kazao je Šiljdedić, prenosi avaz.

Dodao je da je trenutno stanje u centru pod kontrolom.

Policija je i dalje prisutna kod ovog objekta, jer postoji mogućnost izbijanja novog sukoba.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.