14.6.2019. 20:14
0
Benediju Đukanoviću određen jednomjesečni pritvor
Okružni sud u Banja Luci odredio je jednomjesečni pritvor Benediju Đukanoviću, osumnjičenom za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića, 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša.

Sudija za prethodni postupak pritvor je odredio zbog mogućnosti bjekstva, dok je odbrana odmah uložila žalbu.

Osumnjičeni za zločin Đukanović je tokom sprovođenja bio pod posebnim mjerama obezbjeđenja, na sebi je imao i pancir. Mjere osiguranja povećane su i tokom ročišta zatvorenog za javnost. Interventna jedinica sudske policije u stopu je pratila doskoro najtraženijeg bjegunca za kojim je MUP RS raspisao potjernicu. Pritvor je Đukanoviću određen zbog težine zločina, ali i zbog opasnosti od njegovog bjekstva i nakon ročišta sproveden je u Kazneno-popravni zavod Banja Luka. - Sudija za prethodni postupak je odredio pritvor prema osumnjičenom B.Đ. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 125/2 Krivičnog zakonika Republike Srpske. Isto je određeno članom 197/1a ZKP RS i može trajati najduže mjesec dana od časa lišenja slobode - istakla je Slavica Divjak, portparol Okružnog suda u Banja Luci. Na mjeru pritvora žalbu je uložila Vesna Rujević, advokat Benedija Đukanovića koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti. Nova odluka sudskog vijeća očekuje se naredne sedmice. Iz Republičkog javnog tužilaštva pod čijim nadzorom se provodi istraga ubistva Slaviše Krunića, poručili su da je postupajući tužilac ostao pri stavu da mjera pritvora ostane na snazi. Pojavile su se i informacije da se Benedi Đukanović predao u srijedu iz straha da će ga likvidirati osobe iz kriminalnog miljea, ali i da će se istražiti da li je imao pomagače u skrivanju.MUP RS i dalje traga za bijelim golfom sedam kojim je Đukanović nakon ubistva pobjegao iz Banje Luke. Odbjegli Đukanović u srijedu se predao Policijskoj stanici u Ilidži, nakon čega je alarmirana i policija u Istočnom Sarajevu, koja ga je predala MUP-u RS.

Podsjetimo, prije nekoliko dana, pretresom Đukanovićeve porodične kuće, pronađeni su i materijalni dokazi, mobilni telefoni, računari, ali i ključ automobila za koji se pretpostavlja da pripada Željku Kovačeviću, ubijenom napadaču na Slavišu Krunića, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.