24.6.2019. 15:21
2
Policija traga za vozačem Passata koji je izazvao nesreću i pobjegao
Na kolovozu ulice Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, jučer oko 3:40 sati dogodila se saobraćajna nesreća. Prema do sada prikupljenim informacijama, tom prilikom došlo je do udara u zadnji dio Škode Fabije (J38-O-045), kojom je upravljao S. A. (54). Najvjerovatnije se radi o Passatu nepoznatih tablica. Također, nije poznato ni ko je bio vozač.

Zbog udara Škoda se pomjerila u lijevu stranu i prešla u saobraćajnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, a potom se sudarila s Golfom (J48-M-824), koji je vozio A. P. (64). Nakon toga vozač Passata je pobjegao.

Teške povrede zadobio je vozač Škode S. A., a ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Hitne pomoći. Nakon toga je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatoloigiju zadržan na daljnjem liječenju. 

Lakše povrede zadobili su vozač Golfa 4 A. P., kao i putnici iz vozila M. I. (64),  M. I. (56), E. I. (29) i A. I. (32), koji su nakon ukazivanja ljekarske pomoći upućeni na kućno liječenje. 

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Policija traga za odbjeglim vozačem.

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.