27.6.2019. 13:15
1
Poznat identitet bh. državljanina uhapšenog zbog terorističkog napada u Parizu 2015. godine
Poznat je identitet muškarca iz Bosne i Hercegovine koji je uhapšen u Njemačkoj zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine. Riječ je o 39-godišnjem Adisu Abazu, javljaju njemačke novine Augsburger Allgemeine.

Abaz je po potjernici belgijske policije uhapšen prije sedam dana, a povezan je sa kriminalnim aktivnostima.

U Parizu su 2015. godine izvedeni veliki teroristički napadi, među kojima je i masakr u dvorani Bataclan, a odgovornost je preuzeo ISIL.

Kako prenose mediji, njemačke vlasti pripremaju izručenje državljanina Bosne i Hercegovine u Belgiju.

- Belgijske vlasti izdale su evropski nalog za hapšenje zbog poticanja terorističke organizacije povezane s terorističkim napadima, uključujući i napad na koncertnu dvoranu Bataclan 13. novembra 2015. godine u Parizu, poručili su njemačka federalna policija i tužilaštvo u Drezdenu u zajedničkoj izjavi.

Teroristički napad na koncertnu dvoranu Bataclan dogodio se tokom rock koncerta američke grupe Eagles of Death Metal.

Trojica napadača ISIL-a ubili su 90 ljudi za vrijeme koncerta, dok su drugi teroristi ubijali po pariškim terasama barova i restorana i blizu nogometnog stadiona u predgrađu, piše Avaz.


 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.