9.7.2019. 22:02
0
Ubici Abduselama Halapića 17 godina robije
FOTO: Adi Jašarević
Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je danas Adija Jašarevića (21) na 17 godina zatvora jer je, zajedno s maloljetnim D. Š., sjekirom ubio Abduselama Halapića (85).

U svirepom napadu, koji se dogodio 28. januara u bugojanskom naselju Vesela, nesretnom starcu zadao je više udaraca sjekirom nanijevši mu teške povrede usljed kojih je i preminuo. Jašareviću je ujedno produžen pritvor za devet mjeseci ili do nove odluke suda.

Prema navodima iz optužnice, Jašarević i maloljetnik su sjedili sa žrtvom skoro četiri sata prije nego su ga napali. Iskoristili su trenutak kada je otišao po drva i pri povratku bio okrenut leđima. Jašarević je uzeo sjekiru sa sječivom dužine 15 centimetara i udario ga u glavu. Halapić je pao na pod, ali se Jašarević nije zaustavio te ga je udario još jednom, također po glavi. Potom ga je okrenuo na leđa, pretražio prsluk, našao ključeve i zaključao vrata ljetne kuhinje.

Maloljetnik je uzeo sjekiru i udario više puta oštećenog u stomak i grudi.

Svirepe ubice su tijelo unijeli u ljetnu kuhinju. Pokušali su zataškati zločin, tako što su čistili tragove krvi. Napustili su mjesto zločina te su se poslije vratili u kuću i pretražili prostorije. Pronašli su novčanik iz kojeg su uzeli 175 KM i sa stola još 50 KM.

Tijelo nesretnog čovjeka pronađeno je 31. januara. Jašarević, koji je iz Austrije protjeran radi krađa, uhapšen je nedugo nakon zločina, kao i maloljetnik, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.