15.7.2019. 17:04
0
Presuda za otmicu u Bijeljini: Draganu Cerovcu godina i po zatvora, braća Vidović u bijegu
Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Dragana Cerovca (25) iz Loznice na godinu i šest mjeseci zatvora zbog učešća u otmici Nenada Jakovljevića zvanog Klimalo iz Bijeljine.

Za otmicu se terete i braća Miljan i Ljuban Vidović, koji su u bijegu.

Jakovljević je tokom otmice izbijen zub, a imao je oguljotine na tijelu i bolove u grudnom košu i nosu.

Optužnica je Cerovca teretila da je s Miljanom i Ljubanom Vidovićem, kikbokserima iz Bijeljine, učestvovao u otmici Jakovljevića koja se desila u Bijeljini. Braća se nalaze u bijegu od 14. maja prošle godine, kada je Jakovljević otet i pretučen zbog duga prema braći Vidović, dok je Cerovac uhapšen prošle godine u novembru.

Prema optužnici, Jakovljević je tada, silom i prijetnjom, zadržan od 14 do 22 sata, a potom i prinuđen da na svoju štetu sačini i potpiše te ovjeri ugovor o pozajmici vrijedan 16.000 KM s Fikretom Mušanović, piše Avaz.


   

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.