19.7.2019. 12:14
4
Upoznajte Margaretu Hadžić 'Kraljicu tuzlanske mafije', koja je u pucnjavi 2012. godine teško izranjavala dvojicu policajaca i izgubila prst!
Margaretu Hadžić jučer je uhapsila srbijanska policija po crvenoj potjernici Interpola koju je za njom raspisala Bosna i Hercegovina, potvrdio je to jučer za medije njen advokat Omar Radončić.

Hadžić se prethodno nalazila na izdržavanju trogodišnje kazne zatvora zbog organiziranja kriminalne grupe koja se bavila prodajom narkotika. Kako saznajemo, Margareta Hadžić zvana Marga trenutno se nalazi u Srbiji, a slijedi postupak ekstradicije preko nadležnog državnog ministarstva.


'Kraljica tuzlanske mafije'

Za nju su se vezale brojne kriminalne afere u posljednje dvije decenije. Služila je zatvorsku kaznu, a nedavno je puštena na slobodu, nakon čega se više nije vratila na izdržavanje kazne.

Ona je prije tri godine osuđena na tri godine zatvora kao organizatorica kriminalne grupe koja se bavila prometom narkotika.

Prethodno je osuđena i na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika Specijalne jedinice MUP-a TK. Marga je čak teško ranila dvojicu policajaca kada su pokušali pretresti njenu kuću zbog sumnje da se bavi prodajom droge. Tokom sudskog postupka moglo se čuti da je Marga pod krinkom kozmetičkog salona okupljala “žensku bandu“ za posao dilanja droge. U medijima je već godinama etiketiraju kao “kraljicu tuzlanske mafije”.


Detalji pucnjave u Brđanima 

U pucnjavi koja se dogodila 2012. godine iz pištolja ranila policajce Dražena Vujanovića i Mladena Divkovića s potkrovlja svoje kuće u naselju Brđani u Tuzli.

U pucnjavi, koja se desila oko 4.40, Vujanović je ranjen u vrat, ruku i nogu, a Divković je jednim metkom pogođen u prsa, a njegovo teže povređivanje onemogućila je pancirna košulja koju je imao na sebi.

Vujanović i Divković i još nekoliko njihovih kolega, pripadnika Jedinice za podršku MUP-a TK, došli su tog ranog jutra u naselje Brđani kako bi po nalogu Kantonalnog suda u Tuzli pretresli kuću Hadžićeve, koju dovode u vezu sa rasturanjem droge.

Nakon što je Hadžićeva zapucala na policajce, oni su odgovorili vatrom, a saznajemo da u toj pucnjavi Hadžićevoj metak otkinuo prst na ruci poslije čega je uhapšena i odvedena na UKC Tuzla, gdje joj je ukazana pomoć.

Nekoliko godina kasnije u jednom intervju koji je dala za medije Margareta je prepričala svoju verziju pucnjave koja se dogodila u Brđanima.





Od ranije poznata policiji

Hadžićeva je i prije ove pucnjave bila poznata policiji. Ona i njen partner Nadil Hasić zvani Mačak su prije desetak godina za taoca držali jednog građanina Tuzle. Potom su pucali u jednom ugostiteljskom objektu, a izdržavanje zatvorske kazne u nekoliko navrata je prolongirano zbog njihove bliskosti sa pojedinim advokatima iz Tuzle, prenosi VisokoiIN.

Hadžićeva je, navodno, bila sudionik seksualne afere koja je potresala tuzlansko odjeljenje Pravnog fakulteta u Sarajevu. Navodno je imala veliki uticaj na studenticu Šejlu L., koja je imala seksualne odnose sa profesorima i sređivala je ocjene kćerkama uglednih Tuzlaka kako bi joj oni, zauzvrat, odgodili izdržavanje zatvorske kazne.

Nakon što je u okršaju mafijaških grupa u decembru 2008. godine ubijen Jasenko Hajdarhodžić, a teško ranjen Damir Mehić zvani Bibi, Hadžićeva je bila svjedok na suđenju Kemalu Selimoviću, koji je zbog tog ubistva i pokušaja ubistva osuđen na 20 godina zatvora. Odgovarajući na pitanja advokata Faruka Balijagića, Hadžićeva je tada rekla da nije u dobrim odnosima sa Mersedom Hadžićem zvanim Mirso Švicarac, koji je oženio njenu kćerku Jelenu, a kojem je Selimović bio jedan od najodanijih saradnika.

Kada joj je u martu 2010. godine zapaljen automobil, Hadžićeva je rekla da je njen jedini neprijatelj upravo zet Mersed Hadžić, koji je javnosti bio poznat po pucnjavi u sarajevskom kafiću  'Incognito' u kojoj je pokušao ubiti Fatmira Mujaja.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.