31.7.2019. 22:05
0
Pramod Mittal sa saradnicima napustio BiH
Pramod Mittal, predsjednik Nadzornog odbora GIKIL-a, te članovi Nadzornog odbora, Rajib Das i Paramesh Bhattacharyy, nekoliko sati nakon puštanja na slobodu, čemu je prethodila uplata kaucije, napustili su BiH.

Kako FTV saznaje, oni su saradnicima sa Sarajevskog aerodroma sinoć odletjeli u Istanbul, a nakon toga u London.

Podsjetimo, oni se sumnjiče za organizirani kriminal u GIKIL-u i izvlačenje milionskih svota novca, koje su prebacivane na račune kompanija u Londonu.

Trojcu je na prijedlog Tužilaštva TK-a određen jednomjesečni pritvor, poslije čega je Kantonalni sud Tuzla, nakon uplate tri miliona maraka kaucije, jučer donio rješenje o njihovom puštanju na slobodu.

Jedina mjera zabrane do okončanja postupka osumnjičenima je zabrana preduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti u GIKIL-u, ali ne i napuštanje BiH ili oduzimanje dokumenata.

No, istraga se nastavlja i osumnjičeni se moraju odazvati svakom pozivu suda.

U slučaju da se ne odazovu pozivu suda i napuste Bosnu i Hercegovinu za Mittalom i drugim osumnjičenim će biti raspisana potjernica, određen pritvor a iznos jemstva preusmjeren u Budžet FBiH, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.