9.8.2019. 11:04
10
Ovo je mladić koji je ispisao uvredljive grafite na imovini Bošnjaka u Gornjem Vakufu
Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite na pet automobila i nekoliko porodičnih kuća Bošnjaka u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf – Uskoplje, prenose mediji.

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona u saradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije, radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog djela izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, došli su do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi s navedenim krivičnim djelom - navodi se u saopćenju MUP-a SBK. 

Kako je navedeno iz policije, A. P. (32) priznao je da je počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti. 

- Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti - saopćeno je iz MUP-a SBK.

Pokvić je, inače, medijima davao izjave nakon ovog incidenta, navodeći da su natpisi katastrofalni i kukavički, prenosi avaz.

10
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.