9.10.2019. 18:44
0
Osuđen na 12 i po godina zatvora: Deni Stanišić iz Zenice ubio Amara Dorića, usmrtio ga pucnjem iz sačmarice
FOTO: Dnevni Avaz
Kantonalni sud u Zenici donio je prvostepenu presudu protiv Denija Stanišića (27) iz Zenice, kojom ga osuđuje na 12 i po godina robije zbog ubistva svog prijatelja Amara Dorića (26), prenosi Dnevni Avaz.

Stravično ubistvo dogodilo se u augustu prošle godine u zeničkom naselju Jalija. Zločin je šokirao brojne građane.

Stanišića je Sud za ubistvo osudio na 12 godina zatvora, dok je zbog nedozvoljenog nošenja oružja i municije osuđen na osam mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od 12 i po godina. U izrečenu kaznu uračunava mu se i vrijeme koje je proveo u pritvoru, piše Avaz.

Prema navodima iz optužnice, Stanišić se tereti da je 30. augusta, pet minuta poslije ponoći, zbog ranijih nesuglasica s Dorićem došao pred zgradu gdje on stanuje noseći oružje ispod dukserice.

⁃ Kada je Dorić izašao, Deni je počeo razgovarati s njim, a kada je došlo do prepirke, izvadio je vatreno oružje namijenjeno za ispaljivanje lovačke municije ispunjene sačmom. Tada je Dorić iz straha potrčao prema ulazu svoje zgrade, dok je Stanišić krenuo za njim, prišao mu s leđa i, u namjeri da ga usmrti, prislonio pušku u lijevu stranu leđa i ispalio jedan hitac - navodi se u optužnici.

Tom prilikom Dorić je podlegao na licu mjesta, dok je Stanišić pobjegao s mjesta ubistva te bacio oružje kojim je počinio ovaj stravičan zločin.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.