15.10.2019. 8:39
0
Istražitelji na tragu ubicama Lane Bijedić: Djevojku snimila i nadzorna kamera kod Čapljine
FOTO: Vecernji list
Istražitelji u Hercegovini pronašli su dva vozila za koja se sumnja da imaju veze sa ubistvom 19-godišnje Lane Bijedić, te su uvjereni kako će se uskoro odmotati klupko i otkriti njene ubice, piše danas Oslobođenje.

Neslužbeno, jedan automobil je sa područja Ljubuškog, dok je drugi iz HNK-a. Usprkos nagađanjima posljednjih dana koja, kako su nam rekli policijski izvori, dodatno otežavaju situaciju i zbunjuju javnost, ovo su prvi potvrđeni tragovi u ovom slučaju. Kako je ranije objavljeno, FUP, MUP RS-a, te MUP-ovi ZHK-a i HNK-a, kao i ronioci iz Tuzle uključeni su u istragu. 

Izvor Oslobođenja ranije je kazao i kako su ribari koji su tog dana pecali u blizini mjesta događaja primijetili automobil bijele boje. Iz Tužilaštva su ponovo apelovali na građane koji imaju bilo kakve informacije ili dokaze o aktu nasilja počinjenom nad Lanom Bijedić da ih dostave Tužilaštvu ili Upravi policije MUP-a ZHK-a na telefonski broj 039/830-808.

Ubistvo nesuđene brucošice i dalje je nezaobilazna tema u Mostaru i Hercegovini. Građani su s razlogom zabrinuti za sigurnost, iako iz MUP-a HNK-a tvrde da sigurnosna situacija uprkos realnim problemima sa kojim se suočavaju nije narušena. 

Lana Bijedić pješačila je gotovo šest kilometara od Gazprom benzinske pumpe na izlazu iz Čapljine do kružnog toka kod Zvirovića, saznaje Večernji list iz izvora bliskih istrazi.

Lana je u 11 sati napustila obiteljski dom u Sjevernom Logoru kod Mostara kazavši majci da se ide naći s prijateljicom. Međutim, do toga nije došlo. U 12 sati i 10 minuta kamere s benzinske pumpe snimile su djevojku kako prolazi pored pumpe, pješice, što znači da ju je neko morao odvesti do te lokacije, odnosno ne zna se kako je tu došla, ili je stopirala, ili autobusom ili ju je pak neko dovezao.

U 13:30 Lana je viđena na kružnom toku kod Zvirovića. Radi se o udaljenosti otprilike pet ili šest kilometara koliko je prošla pješačeći. Važno je reći da je snimljena kako pješači sama, prenosi Večernji.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.