17.10.2019. 12:08
0
Predložen pritvor za Zlatka Vidovića zbog pokušaja ubistva Borisa Zorića
FOTO: avaz :Osumnjičeni Zlatko Vidović
Postupajući okružni tužilac u Banjoj Luci predložio je pritvor za Zlatka Vidovića (38) iz Banje Luke zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju.

Osumnjičeni je 16. oktobra, oko 00:30 sati, u stanu u Banjoj Luci, nakon verbalnog i fizičkog sukoba nožem zadao više ubodnih rana u ruku i grudni koš Borisu Zoriću (33), nanijevši mu povrede opasne po život.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi Vidović boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, potvrđeno je iz Okružnog tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.