12.11.2019. 19:22
0
Mirza Devović i Sanel Zerdo predati Tužilaštvu KS, traga se za Rasimom Ganićem
FOTO: Dnevni Avaz
Mirza Devović (31) i Sanel Zerdo (29) iz Visokog, koji su sinoć uhapšeni na Otoci, nakon policijske potjere, predati su danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo, piše Dnevni Avaz.

Policija traga za Rasimom Ganićem (33), poznatim visočkim kriminalcem koji je odranije poznat po pljačkama, za šta je i osuđivan.

Razbojnička trojka je sinoć u 20:45 sati, uz prijetnju oružjem, iz prodavnice "Sloga marketi" u Hadžićima ukrala određenu sumu novca i neutvrđenu količinu cigareta, a zatim automobilom Fiat Stilo (078-E-685) pobjegla u pravcu Sarajeva, piše Avaz.

Nakon policijske potjere, Fiat Stilo je zaustavljen na raskrsnici Bulevara Meše Selimovića i ulice Alije Kučukalića. Devović i Zerdo su fizički napali policajce, lakše ih povrijedivši. Njih dvojica su ubrzo savladana i vezana, prenosi Avaz.

Ganić je uspio pobjeći, a prethodno je tokom potjere iz vozila prijetio vatrenim oružjem, uperivši ga prema službenom vozilu u kojem su bili policajci.

Trojica razbojnika terete se za razbojništvo i napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.