19.12.2019. 9:36
0
Dramatično spašavanje u Mostaru: Žena se davila u Neretvi, uskoro stigli spasioci koji su je izvukli iz vode
Dramatično sapašavanje odigralo se sinoć u Mostaru nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona obaviješteni da se u Neretvi nalazi žena koja panično traži pomoć i koja se utapa u rijeci, prenosi Dnevni Avaz.

Policajci su alarmirali Spasilačku službu Mostar te su izveli uspješnu akciju. Prema prvim informacijama, građanin je čuo ženu kako doziva pomoć te je pozvao policiju.

- Spasilački tim upućen je na lokalitet Lučkog mosta, gdje je uočena žena na nepristupačnoj stijeni u rijeci Neretvi. Životno ugrožena osoba, mogućnost utapanja i izvjesna hipotermija zahtijevali su hitnu intervenciju. Poziv Policijske uprave Mostar zaprimljen je u 23:50, a već u 00:20 spasilački tim pristupio je spašavanju unesrećene vodenim putem. Intervencija je završena predajom unesrećene Hitnoj pomoći u 00:40 – saopćili su iz Spasilačke službe.

Kako saznaje Avaz, žena je u trenutku spašavanja bila u veoma lošem stanju sa simptomima ozbiljne hipotermije, ali je van životne opasnosti.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.