27.12.2019. 17:02
1
Detalji pucnjave na Grbavici: Hasan H. pucao u Kenana H., razlog pucnjave su narušeni prijateljski odnosi
FOTO: Dnevni Avaz
Narušeni prijateljski odnosi, prema pisanju Avaza, razlog su jučerašnje pucnjave u sarajevskom naselju Grbavica, kada je ranjen muškarac.

Napadač inicijala H.H., čiji je identitet poznat policiji, koja za njim intenzivno traga i danas, nakon kraće svađe izvadio je pištolj i ispalio dva hica u pravcu muškarca, te ga je pogodio u nogu. Na mjestu ranjavanja ostala je cipela ranjenog muškarca.

Izvor blizak istrazi otkrio je za Avaz da iza svega stoje narušeni prijateljski odnosi, koji su kulminirali upotrebom vatrenog oružja i ranjavanjem jedne muške osobe.

U izvještaju MUP-a KS stoji sljedeće:

"Dana 26.12.2019.godine u 13,35 sati, obaviještena je Treća PU da je u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica. Izlaskom na lice mjesta, pronađeno je povrijeđeno lice K.H., rođen 1981. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istog konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju".

"O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do sananja o mogućem izvršiocu, a radi se o licu H.H., iz Sarajevu, te intenzivno rade na pronalasku istog"
, stoji u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni se nakon pucnjave vozilom udaljio u nepoznatom pravcu. Prema pisanju Faktora, sarajevska policija traga za 42-godišnjim Hasanom H., osumnjičenim da je jučer na Grbavici pucao iz pištolja i ranio 38-godišnjeg Kenana H., koji je tom prilikom zadobio teže povrede. Prema pisanju Faktora, 38-godišnjak je zadobio prostrelnu ranu desne natkoljenice i koljena. 

MUP Kantona Sarajevo objavio je izvještaj o radu, kriminalitetu, broju prekršaja za period od januara do septembra ove godine. 

Evidentirano je 2.802 događaja koji su se okarakterisali kao krivično djelo. U 1.392 slučajeva se znalo ko je počinio krivično djelo, dok su u 1.410 krivična djela počinila NN lica. Tako u odnosu na prošlu godinu i isti period imamo 350 manje krivičnih djela, što je oko 11 posto.

Ubjedljivo najviše krivičnih djela počinjeno je protiv imovine (pljačka, krađa, razbojništvo) i to 1.613, što je, ipak, 268 manje krivičnih djela protiv imovine u odnosu na prošlu godinu.

Kada su u pitanju maloljetnici koji su počinili krivično djelo, te brojke su ove godine drastično manje, pošto je 46 maloljetnika počinilo krivična djela, a za isti period prošle godine navedena je brojka od 71 maloljetnika. 

U periodu januar - septembar 2019. godine prijavljeno je 126 događaja sa obilježjem krivičnog djela iz oblasti protiv života i tijela ljudi (pet više) i to: ubistvo iz Člana 166. KZFBiH – sedam (pet više u odnosu na 2018 godinu), ubistvo upokušaju – četiri (tri manje), teška tjelesna ozljeda – 41 (tri više), laka tjelesna ozljeda – 73 (pet više) i učestvovanje u tuči – jedno (dva manje), a nadležnom tužilaštvu podneseni su službeni izvještaji protiv 129 lica, od kojih su 62 povratnika (ili 48,1%), a 46 je lišeno slobode.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.