16.1.2020. 13:14
0
Haris Čirkić se sumnjiči da je kao blagajnik Medžlisa IZ Prijedor pronevjerio preko 280.000 KM
Policija u Prijedoru podnijela je izvještaj protiv muškarca inicijala H.Č. iz Prijedora zbog sumnje da je pronevjerio više od 288.000 KM na štetu vjerske zajednice iz tog grada.

Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Harisa Čirkića, sekretara i blagajnika Medžlisa Islamske zajednice u tom gradu.

-Osumnjičeni se tereti da je u periodu od juna 2018. do septembra 2019. godine, u svojstvu odgovornog lica vjerske zajednice iz Prijedora, protivpravno prisvojio novac koji mu je povjeren u radu u iznosu od oko 288.000 KM, kao i preinačio bankovne izvode, čime je počinio krivična djela pronevjera i falsifikovanje isprave - saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Izvještaj je podnesen jučer Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.