28.1.2020. 13:00
1
Filmska akcija: Pogledajte kako su uhapšeni članovi kriminalne grupe iz Banjaluke
Između ostalog, oduzeto je 1.113 grama nepoznate bjele praškaste materije, određena količina kokaina, novac u iznosu od 4.000 KM, tri lap topa, rokovnici sa evidencijama lica, brojeva telefona i troškova, originalni važeći dupli pasoš na ime Srđan Šućur.

Tokom pretresa oduzete su i hemijske supstance i preparati zabranjeni za upotrebu, sa špricama i iglama za korišćenje, a od osam lica koja su uhapšena oduzeti su mobilni telefoni koje koriste.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović ranije je izjavila da je osam lica uhapšeno u operativnoj akciji kodnog naziva “Eskort dva” koja je usmjerena na lišavanje grupe lica za koja postoji sumnja da su počinili krivična djela organizovanog kriminala na području koje pokrivaju policijske uprave Banjaluka i Doboj.

Miljanovićeva je navela da se ova lica sumnjiče da su počinila krivična djela trgovina narkoticima, paljevina vozila, iznuda i ucjena.

Prema nezvaničnim informacija uhapšeni su Simeun Panitć, Darko Lakić Bojan Ćirić, Aleksandar Štrkić, Nevena Samardžija, Srđan Šućur, Sara Milojević i Neven Nešković, prenosi Oslobođenje.


1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.