3.2.2020. 16:49
0
Adis Burić Burke u zatvoru zbog sumnje da je proizvodio i prodavao kokain
FOTO: Ilustracija
Adisu Buriću zvanom "Burke" iz Mostara određen je jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, izvijestilo je u ponedjeljak Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u Mostaru.

Burić, inače višestruki povratnik, sumnjiči se da je tijekom studenog i prosinca 2019. godine i siječnja 2020. godine na području HNŽ-a, dok se nalazio na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Mostar, tako što je koristeći dopuste-izlaske na slobodu iz zatvorskih prostorija, nudio na prodaju opojnu drogu kokain po cijeni od 50 eura za jedan paketić (oko 0,5 grama), priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ-a.

On je 3. prosinca 2019. godine na području općine Jablanica, na parking prostoru ispred ugostiteljskog objekta "Maksumić", prodao 21 proziran pvc paketić (9,179 grama) bijele praškaste materije (kokaina), za novčani iznos od 1.000 eura.

Također je 21. prosinca 2019. godine na području općine Jablanica, u ugostiteljskom objektu "Maksumić", prodao 32 prozirna pvc paketića (12,694 grama) bijele praškaste materije (kokain), za novčani iznos od 1.500 eura.

Krajem siječnja 2020. Burić je u Mostaru, u mjestu Vrapčići, na parking prostoru T.C. Bingo, neovlašteno držao radi prodaje četiri paketića umotana u pvc prozirni najlon u kojem se nalazilo po 20 manjih paketića, ukupno 80 paketića, te pet manjih paketića umotanih u prozirnu pvc foliju sa sadržajem bijele praškaste materije koja sa svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Zbog bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi bio na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo, Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, navode iz Tužiteljstva.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.