11.2.2020. 18:14
0
Potvrđena optužnica protiv Sulejmana Burzića iz Cazina: Jednog sina ubio, a drugog pokušao da ubije
Protiv Sulejmana Burzića (76) iz Cazina Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK koja ga tereti da je prošle godine nakon sukoba sa sinovima ispalio više hitaca i usmrtio sina Vernesa dok Emira nije pogodio.

Optužnica ga tereti za ubistvo i pokušaj ubistva, što se desilo 15. avgusta 2019. godine u naselju Šepići, u Cazinu.

"Nakon kraće verbalne prepirke i fizičkog sukoba sa sinovima B.V. i B.E, u namjeri da ih usmrti, iz pištolja je ispalio više hitaca. Pritom je B.V. ranio na tri mjesta, a on je od povreda odmah preminuo. Prema B.E. ispalio je više hitaca, ali ga nije pogodio", navode iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Kako su dodali, nakon višemjesečne istrage, saslušanja većeg broja svjedoka i angažovanja nekoliko vještaka, Tužilaštvo je potvrdilo osnovanost ove optužnice, koju je u konačnici potvrdio Kantonalni sud u Bihaću.

Ovom optužnicom zatraženo je i produženje pritvora Burziću zbog straha da će optuženi boravkom na slobodi dovršiti pokušano krivično djelo, kao i da će njegovo puštanje na slobodu rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Burzić se u pritvoru u Bihaću nalazi od 15. avgusta 2019. godine.

Nezvanično, motiv svađe bili su neriješeni imovinski odnosi između oca i sinova, prenose Nezavisne.

Ubistvo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.